Yhteystiedot

Kuva: VIKKE-hankkeen logo

VIKKE-HANKE

050 4305760

laura.kanto@nmi.fi

henna.syrjala@nmi.fi

saara-lotta.laukkanen@nmi.fi

Hankkeen työntekijät:


Laura Kanto

Hankevetäjä
FT, Puheterapeutti

Kuurojen vanhempien kuulevana lapsena kiinnostuin lasten viittomakielen omaksumisesta sekä kaksi- ja monikielisyyden kehityksestä heti opintojeni alkuvaiheessa. Nyt vuosien jälkeen kiinnostus on syventynyt asiantuntijuudeksi, rakentunut monivaiheiseksi hankkeeksi tuoden rinnalleni oman hanke- ja tutkimustiimin.


Henna Syrjälä

Projektisuunnittelija
FM, suomalainen viittomakieli

Kuulevassa perheessä maailmani avartui, kun sain ensikosketukseni suomalaisesta viittomakielestä 2- vuotiaana. Maisteriopinnoissani sukelsin yhä syvämmälle suomalaiseen viittomakieleen ja sitä tietämystä olen valmistumistuttuani hyödyntänyt lukuisten viittomakieltä omaksuvien lasten kielitaitoa arvioidessa. Kohtaamiset lasten ja perheiden kanssa antavat minulle aina uusia ja tärkeitä havaintoja, ajatuksia ja oivalluksia.


Saara-Lotta Laukkanen

Projektisuunnittelija

Synnyin kuulevaan perheeseen ja vanhempani opettelivat viittomaan jo minun ollessani vauva. Päiväkotiin sain viittomakieltä taitavan ohjaajan. Peruskouluni kävin integroituneena yleisopetuksen luokassa. Opiskelin OKL:ssä viittomakieliseksi luokanopettajaksi. Olen työskennellyt opettajana yhteensä seitsemän vuotta. Olen erityisen kiinnostunut siitä, kuinka lapsi kasvaa ja oppii sosiaalisia taitoja. 

Yhteydenottolomake

Lähetä viesti VIKKE-hankkeen väelle!

Skip to content