Ammattilaisten verkosto

Tervetuloa viittomakieltä omaksuvien lasten kanssa työskentelevien ammattilaisten verkoston sivuille.

Verkosto on luotu henkilöille, jotka työskentelevät viittomakieltä omaksuvien lasten kanssa. Voit siis olla esimerkiksi opettaja, varhaiskasvatuksen opettaja, ohjaaja, puheterapeutti, kuntoutusohjaaja tai muu ammattikasvattaja. Viittomakieltä omaksuva lapsi voi olla kuuro, huonokuuloinen tai kuuleva. 

Verkoston tavoitteena on koota ja tuoda yhteen viittomakieltä omaksuvien lasten ja heidän perheiden parissa työskenteleviä ammattilaisia. Verkosto pyrkii toiminnallaan edesauttamaan ja luomaan moniammatillista yhteistyötä, tiedon ja kokemusten jakamista eri ammattilaisten välille. Hankkeen aikana järjestämme verkoston tapaamisia vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Verkoston toimintaa pääset mukaan liittymällä verkoston sähköpostilistalle ja Moodle -verkkoympäristöön sekä tulemalla mukaan tapaamisiin.

Sähköpostilista

Käytämme sähköpostlistaa mm. tiedottamiseen. Lisäksi sähköpostilistaa voi käyttää myös muilla tavoin. 

  • VIKKE-hankkeen ajankohtaiset tiedotteet suoraan sähköpostiisi 
  • Kutsut ammattilaisten verkostojen tapaamisiin
  • Sähköpostilistan kautta voit verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa. Tarvittaessa voit kysyä asiantuntijoilta ajatuksia mieltäsi askarruttavista asioista.

Liity ammattilaisten verkoston sähköpostilistalle lähettämällä sähköposti osoitteeseen antti.r.kronqvist(a)jyu.fi ja ilmoita halustasi liittyä listalle. 

Verkoston tapaamiset

Ammattilaisten verkosto pyrkii tapaamaan 2-3 kertaa vuodessa. Tapaamisista tiedotamme sähköpostilistalla sekä hankkeen sosiaalisen median kanavissa. Tapaamisessa käsittelemme viittomakieltä omaksuvien lasten parissa työskentelevien ammattilaisten työstä nousevia teemoja. Näin pyrimme yhdessä mahdollistamaan moniammatillisen ja monialaisen keskustelun sekä rakentamaan erilaisia ratkaisuja ja toimintamalleja viittomakieltä omaksuvien lasten viittomakelen kehityksen ja oppimisen tukemiseksi.

Tietoa seuraavasta ammattilaisten verkoston tapaamisesta löydät täältä.

Moodle -verkkoympäristö

Sähköpostilistan lisäksi hyödynnämme verkkoympäristöä, josta löydät verkostotapaamisissa käytettyjä materiaaleja. Verkkoympäristö mahdollistaa myös osallistujien välisen keskustelun sekä tiedon ja erilaisen materiaalien jakamisen muiden ammattilaisten kesken. Jokainen osallistuja voi tehdä alustalle oman henkilökohtaisen profiilin yhteystietoineen, jonka kautta ammattilaiset löytävät toisensa kätevästi. 

  • Materiaalia (esim. ammattilaisten verkostotapaamisen esitysdiat) 
  • Ammattilaisten profiilit yhteystietoineen. Näiden kautta helppo ottaa yhteyttä kollegoihin tarkoituksenmukaista asiaa koskien. 

Näin pääset liittymään Ammattilaisten verkoston Moodle -ympäristöön:

  • Luo tunnukset NMI:n Moodleen: https://eldoom.nmi.fi/login/ ja seuraa ohjeistusta. Täytä pyydetyt tiedot kirjautumissivulla. Jos sinulla on jo tunnukset, voit siirtyä suoraan seuraavaan kohtaan. 
  • Mene www-osoitteeseen ja syötä tunnus + salasana: https://eldoom.nmi.fi/course/view.php?id=578 
  • Syötä seuraavaksi kurssiavain: Viittomaki3li 
  • Jatkossa pääset kurssialueelle kirjautumalla Moodleen ja valitsemalla haluamasi koulutuksen kohdasta “Omat kurssini”. 

Lisätietoa: 

Antti Kronqvist, projektitutkija, antti.r.kronqvist(a)jyu.fi 

Laura Kanto, hankevetäjä, laura.kanto(a)nmi.fi 

Skip to content